Адміністраторами можуть
працювати як жінки, так і чоловіки різного віку.
Зазвичай заробітна
плата кваліфікованого адміністратора перевищує середню заробітну плату в
промисловості.
Ринок праці
Сучасний ринок праці
вимагає від адміністратора певних знань і вмінь:
Адміністратор повинен
знати:
постанови,
розпорядження, накази, інструкції та інші нормативні документи і керівні
матеріали, які стосуються організації підприємства;
організацію і зміст
роботи керівника;
організаційну структуру
управління підприємства;
права і обов’язки
працівників, режим їх роботи;
правила та методи
організації процесу обслуговування відвідувачів;
правила користування
технічним засобами оброблення документів, усної та писемної документаційної
інформації, основи комп’ютерних інформаційних технологій;
технологічні процеси
оброблення інформації;
стандарти систем
організаційно-розпорядчої документації;
ділову мову асортимент
послуг, що реалізуються;
основи маркетингу;
принцип планування і
оформлення приміщень, вітрин, організацію реклами;
основи естетики, етики,
психології і обслуговування відвідувачів, основи галузевої економіки,
економічні досягнення для успішного виконання знань і обов’язків, організації
праці і управління;
основи трудового
законодавства;
правила внутрішнього
трудового розпорядку.
Адміністратор повинен
уміти:
забезпечувати роботу з
ефективного і культурного обслуговування відвідувачів. Створювати для них
комфортні умови;
здійснювати контроль за
збереженням матеріальних цінностей;
консультувати
відвідувачів з питань наявних послуг. Вживати заходів щодо запобігання і
ліквідації конфліктних ситуацій;
розглядати претензії,
пов’язані з незадовільним обслуговуванням відвідувачів, і вживати відповідних
організаційно-технічних заходів;
здійснювати контроль за
раціональним оформленням приміщень, стежити за оновленням і станом реклами у
приміщеннях і на будівлі. Забезпечувати чистоту і порядок в приміщеннях і на
прилеглих до них територіях;
контролювати додержання
робітниками підприємства, установи, організації трудової і виробничої
дисципліни, правил і норм охорони праці, вимог виробничої санітарії і гігієни,
протипожежного захисту;
інформувати керівництво
підприємства, про наявні недоліки в організації обслуговування відвідувачів,
вживати заходів щодо їх ліквідації, здійснювати контроль за виконанням
працівниками вказівок керівництва підприємства.
Освітня
підготовка. Професію можна здобути у професійно-технічних навчальних
закладах.
Немає коментарів:
Дописати коментар