субота, 28 березня 2020 р.

УМОВИ РОБОТИ АДМІНІСТРАТОРА


Адміністраторами можуть працювати як жінки, так і чоловіки різного віку.
Зазвичай заробітна плата кваліфікованого адміністратора перевищує середню заробітну плату в промисловості.
Ринок праці
Сучасний ринок праці вимагає від адміністратора певних знань і вмінь:
Адміністратор повинен знати:
постанови, розпорядження, накази, інструкції та інші нормативні документи і керівні матеріали, які стосуються організації підприємства;
організацію і зміст роботи керівника;
організаційну структуру управління підприємства;
права і обов’язки працівників, режим їх роботи;
правила та методи організації процесу обслуговування відвідувачів;
правила користування технічним засобами оброблення документів, усної та писемної документаційної інформації, основи комп’ютерних інформаційних технологій;
технологічні процеси оброблення інформації;
стандарти систем організаційно-розпорядчої документації;
ділову мову асортимент послуг, що реалізуються;
основи маркетингу;
принцип планування і оформлення приміщень, вітрин, організацію реклами;
основи естетики, етики, психології і обслуговування відвідувачів, основи галузевої економіки, економічні досягнення для успішного виконання знань і обов’язків, організації праці і управління;
основи трудового законодавства;
правила внутрішнього трудового розпорядку.
Адміністратор повинен уміти:
забезпечувати роботу з ефективного і культурного обслуговування відвідувачів. Створювати для них комфортні умови;
здійснювати контроль за збереженням матеріальних цінностей;
консультувати відвідувачів з питань наявних послуг. Вживати заходів щодо запобігання і ліквідації конфліктних ситуацій;
розглядати претензії, пов’язані з незадовільним обслуговуванням відвідувачів, і вживати відповідних організаційно-технічних заходів;
здійснювати контроль за раціональним оформленням приміщень, стежити за оновленням і станом реклами у приміщеннях і на будівлі. Забезпечувати чистоту і порядок в приміщеннях і на прилеглих до них територіях;
контролювати додержання робітниками підприємства, установи, організації трудової і виробничої дисципліни, правил і норм охорони праці, вимог виробничої санітарії і гігієни, протипожежного захисту;
інформувати керівництво підприємства, про наявні недоліки в організації обслуговування відвідувачів, вживати заходів щодо їх ліквідації, здійснювати контроль за виконанням працівниками вказівок керівництва підприємства.
Освітня підготовка. Професію можна здобути у професійно-технічних навчальних закладах.

Немає коментарів:

Дописати коментар